Boomstronken uitfrezen

Een mooi verzorgde tuin creëren is al even belangrijk als ervoor zorgen dat de woning leefbaar is om het wooncomfort een niveau hoger te tillen. De tuin is dé plaats van uw eigendom waar vuil, bladeren en nog vele andere factoren het uitzicht en de gezondheid van uw gazon kunnen bedreigen. Ook boomstronken kunnen daartoe behoren.

 

Als je korte metten wil maken met overblijvende boomstronken, bijvoorbeeld nadat bomen omgehakt werden, dan is uitfrezen precies wat u moet doen. Boomwortels verwijderen en boomstronken uitfrezen is echter een opdracht die je best aan een expert overlaat, omdat u dan zeker bent van topkwaliteit. Hoe gaat het verwijderen van boomstronken nu precies in zijn werk? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft als u het beste uit uw gazon wil halen.

 

Het uitfrezen van boomstronken

 

Als een boom omgewaaid of omgezaagd is, dan krijgt men hoe dan ook te maken met overblijvende wortels en stronken. Boomstronken en wortels zijn erg moeilijk te verwijderen, vooral bij oudere bomen. Dankzij het gebruik van het juiste gereedschap kan deze taak echter veilig, efficiënt en snel vervolledigd worden, zodat de tuin er meteen weer verzorgd uit gaat zien. Een stobbenfrees is hét gereedschap dat gebruikt wordt om vastzittende wortels en stronken helemaal te verwijderen.

 

Waarom boomstronken laten verwijderen?

 

Boomstronken kunnen een echt obstakel betekenen in de tuin, vooral op visueel vlak. Op zich heeft de stonk geen enkele functie, maar deze zomaar even verwijderen kan natuurlijk ook niet zonder professionele hulp. Een stronk kan hinderlijk zijn als u:

 

  • De tuin wil inrichten en de stronk in het midden van het gazon ligt
  • De stronk het visuele aspect van de tuin verstoort
  • De oprit, het terras of een ander soort bestrating opnieuw wil leggen
  • Een blokhut of tuinhuis wil plaatsen

 

Een professionele aanpak is hoe dan ook een must als je de boomstronk efficiënt wil laten verwijderen. Op die manier gaat het sneller, beter én veiliger, en geniet u al gauw weer van een mooi uitzicht op het gazon en de vrijheid om deze te herinrichten of te bestraten.

 

Boomstronken en boomwortels verwijderen.

 

Boomwortels en boomstronken zijn niet meer dan een obstakel in de tuin, vooral als u deze wil herinrichten en het visuele aspect van je gazon hoog in het vaandel draagt. Stronken en wortels professioneel later verwijderen is de beste manier om meer uit uw tuin te kunnen halen, en dat is dan ook de investering waard. Dankzij een betrouwbare stobbenfrees worden stronken en wortels tot snippers gefreesd, waarna deze gebruikt worden voor andere doeleinden.

 

Na het verwijderen van de stronken en wortels is het werk echter nog niet klaar. Zo is het belangrijk het gat dat door de stronk werd veroorzaakt te dichten, zodat de tuin veiliger is én er mooier uitziet!

 

 

 

 

5 zekerheden om wortelweg te kiezen

  • Zelf geen gedoe!
  • Tuin direct bewerkbaar
  • Deskundige hoveniers aan het werk
  • Betaalbaar zonder zorgen
  • Snelle service op maat