Boomwortels snel verwijderen zonder rugpijn en zweet

 

Bomen horen in elke tuin

 

Bomen zijn prachtig. Ze geven schaduw en beschutting, bieden ruimte aan vogels en hun nesten en zijn een biotoop voor insecten die een voedselbron vormen voor vogels. Sommige bomen krijgen heerlijke vruchten, zoals notenbomen en fruitbomen, terwijl andere bomen prachtig bloeien. Denk daarbij aan de tamme kastanje, prunus en trompetboom. Ook vanuit architectonisch oogpunt zijn bomen als verticaal element onmisbaar in een tuin. Kortom bomen horen in elke tuin en er is altijd wel een boom te vinden die in uw tuin past.

 

Het einde van een boom

 

Maar bomen hebben niet het eeuwige leven. Het is niet nodig om hier dramatisch over te doen. Bomen groeien en na verloop van tijd moeten ze worden gekapt. Zo kan een geplante boom ziek worden of op een verkeerde plaats staan zodat de boom niet zo uitbundig tiert als werd gehoopt. Ook te sterke groei van de boom waardoor de boom te veel licht wegneemt kan een reden zijn voor kap. En na een verhuizing kunnen de nieuwe bewoners andere plannen met hun tuin hebben waardoor een boom moet verdwijnen. Uiteraard zijn dit allemaal verdrietige redenen voor het verwijderen van een prachtige boom, maar eenieder heeft de vrijheid om zijn huis én zijn tuin naar eigen wens in te richten. Vergeet niet dat in de vrije natuur bomen natuurlijke vijanden hebben en dat ook jonge bomen ten prooi vallen aan ziekten, schadelijke insecten en parasieten en als gevolg daarvan sterven.

 

Na het omzagen de boomstronk uitgraven?

 

Zeker kleinere bomen kunnen vrij eenvoudig worden omgezaagd, maar daarmee is het probleem niet uit de wereld. Want de boomstronk en het wortelstelsel in de grond zijn minder makkelijk te verwijderen. Als vuistregel geldt dat de omvang van de boomwortels van een boom overeenkomt met de omvang van de boomkruin. Boomwortels verwijderen is dan ook zwaar werk. Het uitgraven van een boomstronk en het afhakken van de wortels kost gewoonlijk vele uren gezweet en gezwoeg en het resultaat is een stuk boom dat moet worden afgevoerd. Zwaar werk dat veel makkelijker kan!

 

Verwijderen van boomwortels door wortelweg.nl

 

Want tegenwoordig zijn er volop mogelijkheden om snel, goedkoop en simpel een boomstronk ofwel stobbe uit uw tuin te verwijderen door deze weg te laten frezen. U kunt via wortelweg.nl een vakman inhuren die met het juiste gereedschap bij u langskomt en in een paar uur een einde maakt aan de boomstronk in uw tuin. Als de stobbe is verwijderd, zullen de wortels niet meer uitlopen en zullen deze naar verloop van tijd vergaan door de uitwerking van bodemschimmels.

 

Professioneel frezen voorkomt ongelukken

 

Bij het frezen wordt de boomstronk niet uitgegraven, maar in de grond weggezaagd waardoor alleen houtsnippers overblijven. Tuinliefhebbers gebruiken deze houtsnippers vaak als als mulch, om uitdroging van de grond te voorkomen. Het weg frezen van een boomstronk vereist professionele apparatuur en ervaring, want de frees is vlijmscherp en een ongeluk is zo gebeurd. Onoordeelkundig gebruik van een frees kan ook leiden tot het onbruikbaar raken van de dure frees.

5 zekerheden om wortelweg te kiezen

  • Zelf geen gedoe!
  • Tuin direct bewerkbaar
  • Deskundige hoveniers aan het werk
  • Betaalbaar zonder zorgen
  • Snelle service op maat