Grote bomen in de tuin

 

Bomen zijn de levensaders op onze planeet en hebben een natuurlijke functie. Het blad van de boom geeft ons zuurstof en de boomtakken trekken vogels aan. Een boom in de tuin kan veel plezier geven. Toch kan deze ook voor grote ergernis zorgen en een sta in de weg worden. Vooral wanneer deze al oud is en zijn aantrekkelijkheid gaat verliezen. Bomen kunnen na jaren, grote boomwortels gaan vormen en lelijke hobbels gaan veroorzaken. Bent u van plan om werkzaamheden in de bestaande tuin uit te gaan voeren en een nieuwe tuinaanleg te realiseren, dan is het soms noodzakelijk om grote bomen en boomstronken te verwijderen.

Boomwortels verwijderen is onvermijdelijk wanneer er in de directe omgeving van de boom een terras moet worden aangelegd of nieuwe beplanting moet worden gepoot.

Boomstronken verwijderen

 

Boomwortels of stronken zijn lastige obstakels om zelf goed op te ruimen. Wortels zitten vaak diep en kluiten zijn meestal gigantisch groot en zwaar. Dan is een eenvoudige schop echt niet van toepassing. Grote boomwortels verwijderen heeft professionele aanpak nodig van een gerenommeerd bedrijf. Vakmensen kunnen op efficiënte wijze de boomstronken verwijderen, om weer een egale, strakke tuin te krijgen. Een bedrijf met kwaliteits-materiaal zoals een boomstronkenfrees is onontbeerlijk in het geval van zware boomstronken en wortels. De stobbenfrees zoals deze machine ook wel wordt genoemd, zorgt voor het tot pulp malen van de wortels en stronken. Eigenlijk wordt de boomstronk dus niet weggehaald maar heel klein vermalen. De snippers en pulp worden door de frees ca. 35 cm. onder de grond gewerkt en vermengd met de aarde van de tuin. Een ideale oplossing, omdat er niets hoeft worden afgevoerd, goed voor het milieu. De pulp en snippers zullen vergaan en opgaan in de aarde van de tuin. Uw tuin is direct herplantbaar of u kunt deze betegelen.

Diepte van de stobbefrees

 

Boomwortels verwijderen kan op verschillende dieptes. Een stobbenfrees kan wel 45 cm onder het oppervlak te werk gaan. Zelf een boomstronk verwijderen is tijdrovend en zwaar werk. Een bedrijf wat gespecialiseerd is in grondwerk heeft deze klus snel geklaard. Het ligt er een beetje aan wat u met de oppervlakte wilt doen, nadat de hovenier alles heeft verwijderd. Wilt u een bestrating op de plek waar de boom stond, dan is 20 cm een goede diepte om de frees zijn werk te laten doen. Ook op een diepte van 35 cm kunnen wortels en boomstronken worden gefreesd. Hierdoor kunt u direct planten aanbrengen op de plaats waar de boomstronk heeft gestaan.

Dit werk laten doen door een bekwaam bedrijf heeft vele voordelen zoals;

  • Het zware werk aan een ander en de machine overlaten
  • Direct weer de tuin kunnen gebruiken
  • Er hoeven geen zware objecten te worden afgevoerd
  • Een betaalbare klus door professionele vaklui
  • De tuin is snel en veilig vrij van hinderlijke boomstronken en wortels

 

Allemaal voordelen die overwogen moeten worden voordat u zelf aan het werk gaat.

5 zekerheden om wortelweg te kiezen

  • Zelf geen gedoe!
  • Tuin direct bewerkbaar
  • Deskundige hoveniers aan het werk
  • Betaalbaar zonder zorgen
  • Snelle service op maat