Boomstronken kunnen een vervelend obstakel zijn in de tuin, zeker als men werkzaamheden wil uitvoeren zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuw terras of het beplanten van de tuin. Een boomstronk verwijderen kan dan wel eenvoudig lijken, maar er komt heel wat bij kijken: zo moet er rekening gehouden worden met de diepte van de wortels en de grootte van de kluit: zaken die het verwijderen van de stronk alleen maar ingewikkelder maken. Beroep doen op een specialist is aangeraden om snel en veilig van de boomstronk verlost te zijn. Een professionele en efficiënte aanpak staan hierbij immers centraal.

 

boomstronk verwijderen

Een boomstam verwijderen met een stronkenfrees: een specialist weet hoe het moet.Een specialist maakt doorgaans gebruik van een stronkenfrees of stobbenfrees: dat is eigenlijk een machine waarmee de stronk wordt vermalen – hij wordt dus eigenlijk niet echt verwijderd.

Zo bent u snel van de stronk verlost en kunt u er zeker van zijn dat deze niet verder zal groeien. De machine verandert de stronk als het ware in een hoop snippers en pulp, en werkt tot wel een halve meter onder de grond.
De snippers blijven vervolgens gewoon ter plekke liggen waar ze in de grond verteerd worden.
Uw specialist weet precies hoe hij met een stronkenfrees te werk moet gaan zodat uw tuin binnen de kortste keren vrij is van stronken.

Boomstronken verwijderen tot op verschillende dieptes

Afhankelijk van wat u met de oppervlakte wil doen, kan een specialist de boomstronk tot op verschillende dieptes frezen. Over het algemeen is dit 35 centimeter diep, maar als u bestrating wil laten leggen dan is 20 centimeter al voldoende. Ieder doel heeft een andere freesdiepte, en een expert weet precies hoe diep hij moet graven.

Boomstronk verwijderen kosten

De kostprijs van het laten verwijderen van een boomstronk is afhankelijk van de grootte van de stronk: als het gaat om kleine stronken kunnen ze sneller worden verwijderd, bij grotere duurt het iets langer. Er kunnen echter ook meerdere werken tegelijk uitgevoerd worden – zoals het verwijderen van meerdere wortels – zodat u heel wat kunt besparen.

Voordelen van het laten verwijderen van een boomstronk

Beroep doen op een specialist om een vervelende boomstronk in uw tuin te verwijderen heeft als voordeel dat uw tuin weer voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Zo kan de oppervlakte benut worden voor het aanleggen van een terras of gazon, of ze kan ook beplant worden. Een boomstronk of boomwortel verwijderen is daarbovenop een fysiek heel zware karwei waar heel wat risico’s aan verbonden zijn: gebruik maken van de vakkundigheid van een professional is dus geen overbodige luxe om uw tuin snel en veilig vrij te maken van boomstronken!

5 zekerheden om wortelweg te kiezen

  • Zelf geen gedoe!
  • Tuin direct bewerkbaar
  • Deskundige hoveniers aan het werk
  • Betaalbaar zonder zorgen
  • Snelle service op maat