Deze wilde groeier kan met name onder de grond een hoop uithalen. Een veel onderschat probleem is het verwijderen van de bamboe wortels. Door de weelderige groei is er onder de grond een heel netwerk van bamboe wortels en die geven zich niet makkelijk gewonnen. Een enkele wortel verwijderen is nog te doen. Het uitsteken en weghalen van de gehele bamboe wortel is een ander verhaal.
Hoe bamboe verwijderen?

 

bamboe verwijderen

Uitgraven met de hand is een optie echter is deze lastig omdat de wortels zeer houtig zijn en deze laten zich lastig doorsteken. Het machinaal verwijderen van de bamboewortels is de oplossing dit scheelt veel intensieve arbeid. Maar op welke manier kan het machinaal worden verwijderd?

Door het inzetten van een graafmachine kan de wortel van de bamboe uitgegraven worden. Het betekend wel dat uw tuin behoorlijk overhoop komt te liggen en het graven geeft ook een hoop rommel en dat moet afgevoerd worden…. Extra kosten!
Een eenvoudigere manier van het machinaal verwijderen van bamboewortels is het gebruik van de stobbefrees. Deze machine is veel lichter in gebruik, laat geen schade achter aan uw tuin, en heeft geen afvoer van tuinvuil.

 

bamboe verwijderen
De stobbefrees maalt de bamboewortels helemaal tot kleine stukjes waardoor er geen groei meer kan plaatsvinden en uw terrein direct herbruikbaar is.
Belangrijk is dat uw terrein/tuin bereikbaar is voor de machine. De stobbefrees is zeer wendbaar en slechts 80 cm. breed. Hierdoor kunnen wij eenvoudig door brandgangen en smalle paadjes om uw tuin te bereiken.

5 zekerheden om wortelweg te kiezen

  • Zelf geen gedoe!
  • Tuin direct bewerkbaar
  • Deskundige hoveniers aan het werk
  • Betaalbaar zonder zorgen
  • Snelle service op maat